Jørn Stæhrsvej

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning

Vejnavnet Jørn Stæhrsvej blev sammen med Niels Jensensvej foreslået af en borger i Blokhus for at hædre to af byens lokale afdøde kunstnere. Vejens navn blev godkendt i Teknik- og Miljøudvalget den 23. november 2015. Vejen er opkaldt efter maleren og advokaten Jørn Stæhr, født 04. januar 1920 i Aalborg, død 1972 i Virum.

Tæt ved det det sted, hvor vejen ligger i dag, var der mellem Peter Madsensvej og Aalborgvej i mange år en uanseelig grusvej, Anneksvej opkaldt efter annekset til N.J. Svenningsns Hotel Nordsøen. Anneksvej forsvandt efter hotelbranden i 1953, og arealet har siden været ændret flere gange. Men 2016 indledte Nørresundby Boligselskab et byggeri af 14 lejeboliger på adressen. De skal stå klar til indflytning 1. november 2016. Udlejningen er gået over al forventning, og med en husleje fra 6.590 – 7.180 excl. forbrug rammer man en bred målgruppe.

De nye boliger ville formelt skulle have husnumre til Peder Madsensvej. men Men det vil betyde, at en lang række adresser længere ude ad Peder Madsensvej skulle ændres. Løsningen blev derfor, at lave et nyt vejnavn, selv om der i virkeligheden kun er tale om en lille stump parkeringsplads i tilknytning til de nye lejeboliger.

I ansøgningen var der forslag til "Jørn Stæhrsvej" efter maleren Jørn Stæhr. Foruden Jørn Stæhrsvej var der forslag om tre yderligere navne til det lille vejstykke: "Jensinevej" - efter Jensine Madsen, der var gift med Peder Madsen, som tidligere ejede al jorden, hvorfra de omkringliggede veje er udstykket, "Strand Allé" og "Torvestrædet". Resultatet blev altså "Jørn Stæhrsvej". På denne måde fik de to blokhuskunstnere Niels Jensen og Jørn Stæhr på Teknik- og Miljøudvalgets mød den 23. november 2015 begge en vej opkaldt efter sig. Se iøvrigt kategorierne Vejnavne og Kunstnere nederst på siden.

De nye lejeboliger ved Torvesvinget/Jørn Stæhrsvej under opførelse september 2016
Nørresundby Boligselskab har oplevet en stor søgning til de nye velbeliggende lejeboliger. - Både fra børnefamilier, men i særdeleshed fra seniorer, som aktivt vælger ejerbolig/sommerhus, og dets forpligtelser fra, til fordel for den vedligeholdelsesfrie lejebolig hvor vicevært og servicepakke medfølger. Der er nu kun 4 ledige i stuen på Jørn Stæhrs Vej, mens alle er udlejet på 1. sal på Jørn Stæhrs Vej og på Springsvandstorvet, forklarer Lars Emborg, direktør for Nørresundby Boligselskab.

Alle boligerne er opført som store 3 rums boliger på 90 – 98m2. Boligerne i stueplan har egen terrasse/have mens boliger på 1. sal har store altaner. Der er desuden installeret elevator til boligerne på 1. sal. v/ Torvesvinget.