Hotel Nordsøen

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Der har været tre hoteller i Blokhus med navnet "Hotel Nordsøen".
N.S. Larsens Hotel Nordsøen. Foto fra ca. 1930
Hotel Nordsøen var oprindeligt betegnelsen for et hotel, der lå på torvet i Blokhus, hvor nu Kalstrup Livsstilshus har til huse.

(Billedet til højre findes på Egnssamlingen i Saltum, men i spejlvendt form.

(Fortæl mere ???)
N.S. Larsens Hotel Nordsøen. Foto fra ca. 1930

Hotellet blev oprettet af Niels Severin Larsen, kaldet Bette Larsen i xxxx.

Hotellet brændte i 1957 og på tomten af det brændte hotel opførte bygherrerne Bøje Nielsen og Axel Juhl Jørgensen 1971 et moderne betonhotel med næsten samme navn. Det nye hotel fik navnet Hotel Nordsøby og havde 50 moderne udstyrede værelser. Men da de to ejere ikke fik belægning nok, ville de frigøres fra kommunens krav om hotelpligt og sælge hotellet som ferielejligheder, hvilket kommunen ikke gav tilladelse til. I mange år stod hotellet på Torvet tomt og forfaldt efterhånden mere og mere. I en periode var det udlejet til Flygtningenævnet og blev brugt til indlogering af flygtninge fra Libanon. Derefter blev det kaldt "Spøgelseshotellet", og i 1996 blev det usædvanligt forfaldne hotel revet ned.

Da bygherrerne Bøje Nielsen og Axel Juhl Jørgensen ikke fik belægning nok, vil de frigøre det er kommunens krav vil de frigøres fra kommunens krav om hotelpligt og sælge hotellet som ferielejligheder. I meget hårde nægtede kommunen og det stod tomt og forladt, dog lejet en periode til flygtninge levende tin til til indlogering af libanesiske penge. Derefter blev det kaldt for spøgelseshotellet da det var så forfærdeligt at det blev nedrevet 25 år efter opførelsen.

Feriehotel Nordsøen - Danland var navnet på et moderne betonbyggeri oprindeligt bygget 1974 i første klitrække med 126 lejligheder - og senere med yderligere 150 moderne udstyrede værelser - samt Restaurant Nordstjernen, et subtropisk badeland og et fitness- og wellnes-center. Naboen på Støvesvej, det idylliske Hotel Klitrosen, måtte ved den lejlighed vige pladsen for udviklingen.

Stedet hedder i dag "Feriecenter Nordsøen, og er ikke længere hotel, men er nu udstykket i ejerlejligheder. Men når ejerne ikke selv border,kan flere af dem lejes på ugebasis af intereserede.