Anneksvej

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Kort over Blokhus centrum 1958. Anneksven ses i midten mellem Strandvejen og Strikkerensvej
Anneksvej er et nu forsvundet vejnavn i Blokhus. Den lille vej gik mellem Aalborgvej og Peder Madsensvej på det areal, der i 2016 blev bebygget med 14 andelsboliger fra Nørresundby Boligselskab.

Vejen havde navn efter det anneks, som hotelejer N.J. Svenningsen havde opført langs Aalborgvej i tilknytning til sit Hotel Nordsøen.

Hotellet brændte i 1953 og vejens navn er vejen forsvandt lige så stille og blev erstattet af lav bebyggelse, som igen blev revet ned, da vejen, der udgør det nuværende Blokhus Torv, blev udvidet og spærret for blev spærret for kørende trafik, og vejen til stranden blev ført over grunden og lagt øst om centrum.

I forbindelse med opførelsen af 14 andelsboliger på grunden, genetableres en del af vejen som en lukket vej fra Peter Madsensvej mod syd. De nye andelsboliger får adresse til denne vej, og vejen får navnet Jørn Stæhrsvej, efter maleren og højesteretssagføreren Jørn Stæhr, der havde sommerhuset "Stæhrehuset" ved Pirupshvarrevejen længere ude ad Peder Madsensvej.