William Rugtved

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Klitplantør William Rugtved
William Rugtved

Klitplantør i Blokhus 1972 - ca. 1990 Født 1930.11.11 (Denne artikel er under stærk omarbejdelse)

William Rugtved blev født 11.11.1930. Han stammer fra Bjergby ved Hjørring. men kom lige som sin forgænger, Poul Plesner, til Blokhus fra en stilling som klitplantør på Læsø. Han blev således den anden af de tre skovfogeder/skovløbere i plantørboligen på Plersnersvej, der kom fra Læsø. Den sidste er skovløber Flemming Henriksen, der flytter ind i boligen i maj 2008.

William Rugtved var en dygtig embedsmand, der på sin stille og rolige facon, der var præget med god vendelbolune, formåede at få tingene til at glide.

En af de første sager, Rugtved tog fat på, efter at have fået ansvaret for Blokhus Klitplantage, var at (gen-)skabe 8 søer - heriblandt de to "andesøer", Nørresø og Søndersø ved Brændevinsstien - , og rejse det udsigtstårn, der står der i dag. For denne indsats fik William Rugtved den 19. februar 1982 Dansk Jagtforenings diplom for viltpleje i Vendsyssel.

William Rugtved var afholdt blandt medarbejderne i sit store distrikt og af sommerhusejerne i plantagen. Men han blev som sin forgænger og efterfølger syg i den sideste del af sin embedsperiode. Under hans sygdom blev embedet passet af skovfoged Per Hyttel fra Thy Skovdistrikt.