Strandgården

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Gorm Bremmers sommervilla i Blokhus, opført 1927. Fasade mod øst.
Strandgården - idag Ribergårdsvej 16 - er bygget i 1927 af advokat TV og ejer af de forenede tekstilfabrikker, Gorm Bremmer, Hasseris. Gorm Bremmer har lagt navn til Gormsvej, der nu er hovedvejen i et sommerhusområde, der siden 1972 har bredt sig på de bremmerske grunde.

Familien Bremmer ejede ejendommen indtil 1972, da byggematadoren Bøje Nielsen købte den med det formål at opføre et hotel på grunden. Indtil da havde ejendommen ligget på en stor åben grund i ensom majestæt langs Ribergårdsvej i Blokhus.

Gorm Bremmers sommervilla i Blokhus, opført 1927. Fasade mod vest.
Men Pandrup byråd fik forpurret Bøje Nielsens hotelplaner på grunden. Byrådet mente, at et så flot hotel snarere burde ligge inde i selve byen og stillede derfor en grund til rådighed langs Torvet i Blokhus på det sted, hvor nu Kalstrup Livsstilshus ligger. Her opførte Bøje Nielsen sit senere så berømte hotel, der endte sine dage under betegnelsen Spøgelseshotellet i Blokhus.

Bøje Nielsen boede selv i Strandgården i cirka 14 dage i 1972 og solgte den derefter til Sparekassen Nordjylland, der begyndte at udstykke den store grund. Ved handlen tjente Bøje Nielsen cirka 1 million kr.

Entreprenøren Martinus Pedersen, der senere blev berømt for at have foræret et mosgrønt badeværelse til borgmester Marius Andersen, Aalborg, stod for udstykningen af grunden, som derefter blev overtaget af to advokater fra Aarhus.

Da den ene af de to nye ejere døde i 1997, solgte den anden Strandgården til indehaveren af kæden af brilleforretninger, Louis Nielsen, som stadig ejer huset.

Louis Nielsen ejede samtidig et entreprenørfirma, der havde hjemadresse i Vesterå i Aalborg og værksteder og lager i Moseby. Entreprenørfirmaet var beskæftiget med at vedligeholde og oprette brilleforretninger overalt i Europa. Når der indimellem ikke var arbejde til håndværkerne i brilleforretningerne, arbejdede de på Strandgården. På denne måde er alt i Strandgården blevet endevendt og moderniseret, så i dag kun ydermurene og den ydre arkitektur står tilbage i den oprindelige stil.