Sigrid Karoline Kristine Sørensen

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning

Fru Sigrid Karoline Kristine Sørensen fra Tylstrup var bestyrer af feriekolonien "Ankerhus" og havde 3-4 unge piger til at hjælpe til som stue- og køkkenhjælpere. Når man ankom, blev man normalt vejet for at kunne konstatere hvor meget man kunne tage på i ugens løb. Det var noget i retning af 2 kg. pr. person.

Fru Sørensen var en mester til at diske op med det helt store frokostbord hver dag og helt specielt flot om søndagen. Børnene spiste før frokostbordet, og så blev de sendt ud at lege så de voksne kunne få ro til de kulinariske nydelser.

Fru Sørensen kunne finde på de sjoveste fester. Hun havde en gammel kiste på loftet med alverdens forskellige påklædningsgenstande. Der blev i fællesskab besluttet, hvilket tema festen skulle have, og så var det op til beboerne at finde den påklædning, som matchede med temaet som f.eks. kunne være Zeus, og så skulle hele selskabet døbes.

Midt under festen kunne fru Sørensen finde på at ankomme i stuen fuldstændig ukendelig i omklædning som en gammel heks, der søgte husly for natten.

En dag midt i ugen kunne hun f.eks. finde på at klæde personalet på som ruder, klør, spar og hjerter i både kjoler og huer.

Når børnene skulle i seng om aftenen skulle de stille på rad og række efter højde og få deres godnat pose. En gang imellem var der så en voksen på knæ som stillede i køen for godnat poser. Han kunne godt få en pose, men måtte så gå i seng med børnene. Så faldt interessen for posen.

Sigrid Karoline Kristine Sørensen døde træt og mæt af dage i en alder af 97 år. Byen takkede hende ved at opkalde et lille vejstykke Sigridsvej efter hende.