Peter Wessel

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Købmand Tellufsens forretning til højre. ca. år 1900 -2007


Discoteque Peter Wessel, Blokhus

Peter Wessel i 1980'erne

Blokhus' navnkundige discotek, Peter Wessel blev ejedommen Strandvejen 8, der tidligere husede Købmand Tellufsen, blevstartet af Bruno Benzon, og blev i 2912 overtaget af "BSH Gruppen", der består af restauratørerne Christian Abildgaard og René Sørensen, som også stod bag "Blokhuset" på Torvet, der nu huser Kalstrup Livsstilshus. BSH Gruppen, der gennem en række år forpagtede Musikkælderen i Aalborg samt restaurationerne Bierbar og Peter Wessel i Blokhus, blev i slutningen af januar 2015 begæret konkurs af SKAT.

Det oplyser kurator, advokat Per Mogensen fra Aabybro.

Desuden oplyser han, at selskabet BSH Gruppen, der har forpagtet restaurationerne, tilsyneladende kom i så voldsomme økonomiske problemer, at SKAT valgte at begære selskabet under konkurs behandling.

Om årsagen til de økonomiske problemer skal findes i en eller flere af de tre restaurationer eller et helt andet sted, er endnu ikke klarlagt, oplyser advokat Per Mogensen.

Forpagtningen af Musikkælderen i Aalborg er overtaget af et nyt selskab, der åbner dørene til restaurationen allerede i slutningen af 2015.

Også Bierbar i Blokhus blev straks forpagtet igen - men derefter vinterlukket som mange andre erhverv i Blokhus i vinterperioden.

Baren skulle efter planen åbne dørene for kunder til påske 2015.

Men allerede sommeren 2016 blev størstedelen af bygningen bygget om til Rodeo, en restaurant for børnefamilier.

Efterfølgende har det østlige hjørne af bygningen huset baren "Storm P". I 2018 åbnede barn Old Irish Pub i lokalerne. Og i påsken 2019 påbegyndte svenske Pelle Estelle Caroline Möller indretningen af en pianobar på stedet, som på postkassen bærer navnet Bergendahl's Klintely Pub.

Hvornår den nye pub åbner, vides endnu ikke (maj 2019).