Negerhytten

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Negerhytten var et primitivt sommerhus, der blev opført på lejet grund i Blokhus Klitplantage ca. 1934. Huset havde form som en traditionel "negerhytte". Navnet er tinglyst på huset,og det oprindelige navneskilt sidder stadigvæk på huset, selvom det er blevet bygget om og til mange gange.
360 graders panorama fra Negerhytten i Blokhus Klitplantage 2003
Siden 2003 er huset blevet om- og tilbygget flere gange, senest med en 5 meter høj gæstefløj i to etage.

I 20014 blev det markante sommerhus på adressen, der nu hedder Skovduesvinget 11, sat til salg igen. Denne gang for 2.795.000 kr ... på lejet grund ... og solgt på få dage.

Det er dermed den absolut dyreste handelspris, der hidtil er set på et hus på lejet grund i Blokhus Klitplantage. Den offentlige ejendomsvurdering er pr. 01.10.13 på 1.650.000 kr.

Mindre end et år tidligere havde Christian Strøyberg fra Esher, Surrey i England pr. 1. september 2013 solgte huset til Mette Flauenskjold, medejer af farvefirmaet med samme navn.

Navnet "Negerhytten" er tinglyst på ejendommen. Det stammer fra tiden, da huset blev bygget. Dengang var der ikke vejnavne i Plantagen, men næsten alle husene havde et navn. Det oprindelige hus på adressen lignede med sit stråtag en "negerhytte".

Det er det eneste hus, i plantagen, hvis navn er tinglyst!

Siden er huset blevet om- og tilbygget flere gange, senest med en 5 meter høj gæstefløj i to etage