Naturnatten

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning

Naturnatten er et nyt fænomen, der opstod i 2008. Det er en nat med uglernes tuden, natravnens knallertagtige summen og en tidlig opvågnen til fuglesang i skoven

Skov- og Naturstyrelsen, nu Naturstyrelsen, ville have danskerne ud for at opleve natten i naturen, og inviterer derfor til en landsdækkende naturnat natten mellem lørdag og søndag. Skov- og Naturstyrelsen håber, at naturnatten kan blive en lige så stor succes, som kulturnatten er blevet i byerne, og dermed bringe danskerne - og især børnefamilierne - i nærmere kontakt med naturen. I Nordjylland inviterede fem skove på naturnat. Det var Rold Skov, Drastrup Skov, Blokhus Klitplantage, Skagen Klitplantage og Lild Klitplantage.

Alle var velkomne, og der er ingen aldersgrænse for børn. Man kan selv vælge til og fra blandt aktiviteterne, Skal børnene tidligt i seng, kan man blot lægge sig til at sove i sin medbragte telt eller tage hjem, når det bliver sengetid.

I Blokhus Klitplantage afholdtes naturnatten første gang lørdag eftermiddag den 31. maj 2008 kl. 16. Først indrettedes en lejrplads i skoven, og den medbragte mad tilberedes over bålet og spises, og der laves pandekager samt kaffe og te over bålet. Derpå vandrer deltagerne gennem den smukke klitplantage over klit og hede til aftenlysten ved Vesterhavet.

Efter et par timers vandring, vendes tilbage til lejrpladsen, hvor man laver pandekager og kaffe/te over bålet. Næste morgen står man op med morgensolen, spiser morgenmad og går derefter ad Brændevinsstien til Nørre Sø med udkigstårnet. Det vil måske være muligt at se ræv, rådyr og rovfugle i de tidlige morgentimer.

Efter et par timer tager deltagerne tilbage til lejrpladsen og pakker vores grej og tager afsked, forhåbentlig mættet af mange gode naturoplevelser. Turen sluttede 1. juni 2008 kl. 10.

Interesserede skulle tilmelde sig senest onsdag den 28. maj kl. 15 til Skov- og Naturstyrelsen, nu Naturstyrelsen i Skagen, tlf. 98-44 19 11.

Mødested: Plantørensvej 20, Blokhus (maskinhuset ved den tidligere Plantørbolig). Medbring selv: liggeunderlag, sovepose, mad og drikke til eget forbrug til hele turforløbet, husk godt tøj/fodtøj.