Lars Liensvej

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning

I Pirup svarer boede der i slutningen af 1800 tallet en husmand og fisker, Lars Olsen, Født 1867 død kort efter 1946. Han blev kaldt Lars Lien, hvilket har givet navn til Lars Liensvej.

Lars Lien blev født på den ejendom, der nu kaldes "Feriekolonien Lien" og sasom nu ejes af Aalborg kommune. Ejendommen var oprindelig en vinkelejendom, men den blev restaureret og ombygget i 1970'erne.

Lars Olsen blev kaldt Lars Lien, og han fiskede fra stranden ud for Pirupshvarre med en åben båd, en 16 fods norsk pram. Da Lars Lien blev 70 år i 1937, solgte han ejendommen til en ung landmand, og Lars Lien og hans kone Sidsel flyttede til Nørre Hede i Brønderslev. Her boede de kun et års tid. Lars Lien havde hele sit liv boet i Pirup og kunne ikke finde sig til rette i den fremmede egn. Derfor belv der bygget en aftægtslejlighed i den vestre ende rollingen på hans gamle ejendom, og Lars og Sisse tog han ophold i Pirup.

Lars Lien blev enkemand i 1939, men vedblev at bo i lejligheden i Pirup indtil 1946, der svigtende helbred nødvendiggjorde, at han tog ophold hos en slægtning i Skadbak ved Kaas, hvor han blev plejet på sine sidste dage.

Lars havde altid noget wienerbrød i en kommode skuffe, og når det havde fået par minutter på kakkelovnen, smagte det udmærket. Noget der gjorde indtryk på besøgende var, at Lars kunne tage sit ene øje ud, og at han havde ét til liggede i bordskuffen.