Lanternen

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning

Værtshuset "Lanternen" er skabt af Gunnar Nielsen i 1971.

Den 7. maj 1971 erhvervede Gunnar Nielsen sig bygningen på Aalborgvej 4. Han ønskede at skabe et mødested for de lokale og turister, hvor der kunne hygges og holdes informationsmøder. Den maritime dekoration, som man i dag ser på Lanternen, stammer fra Gunnar Nielsens tid som vært: ting som er fundet på stranden eller som Gunnar har fået foræret fra de lokale fiskere.

Dengang var lokalerne ikke så store som de er idag, men der var i stedet en meget stor og smuk gårdhave med beplantning som strålede i et farvevæld af blomster om sommeren. I midten var en lille springvand, som børnene elskede at kigge på. Først senere blev der lavet en stor tilbygning til Lanternen, så der kunne afholdes større arrangementer.

Efter 27 år valgte Gunner Nielsen at trække sig, og Lanternen har siden da haft lidt skiftende ejere som har forsøgt at holde den gode kurs for den lokale krostue.

I 2010 gik det igen ned af bakke for den daværende ejer, og det var svært at holde dampen oppe i den lokale krostue. På samme tid blev det besluttet, at den gamle strandkiosk ved Blokhus Strand skulle gennemgå en større ombygning. I den forbindelse var forpagter Michael Krause ikke i tvivl om at der nu skulle ske noget nyt, og heldigvis faldt hans hjerte for Blokhus' lokale krostue - Lanternen.

Michael Krause kendte Lanternen helt tilbage fra Gunner Nielsens tid, og han ønskede at genskabe den stemning, der var i krostuen og i den gamle gårdhave.

Lanteren er i dag fast mødested for den selskabelige forening "Blokhus Venner", og hver mandag i turistsæsonen holder Michael Krause infomationsmøde på tysk for tyske turister.

Foreningen Blokhus Venner blev stiftet i 1985 og hed i begyndelsen Lanternens Venner, men skiftede navn efter 2 år.

Foreningen arrangerede fester og duespil hver søndag og afholdt generalforsamling hvert år påskedag. Påskedag 2019 - 21. april - besluttede et flertal på 71 ud af 85 stemmer at nedlægge foreningen. Sidste arrangement bliver duespillet søndag den 28. april 2019.

Foreningernes egenkapital var på det tidspunkt godt 45.000 kr. Størstedelen af pengene blev brugt til en stor fest for medlemmerne, og resten gik til Egnssamlingen i Saltum.

I løbet af sommeren 2019 besluttede forpagtere Michael Krause at afslutte sin karriere i Lanternen og gå på pension.

Michael Krauses sidste dag bliver 21. august 2019. Herefter holdes der lukket indtil ejeren John Andersen finder en efterfølger.