Lamigharo

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning

Lamigharo var et sommerhus ved Pirupshvarrevejen. Navnet skal egentlig læses "La' mig ha' ro".

Huset blev bygget først i 1950'erne af skibsreder Carl 'Goliath' Lorentzen.

Carl Lorentzen
Carl Lorentzen var en aalborgensisk skibsreder og artist (Født mandag den 5. oktober 1908 i Aalborg, død fredag den 28. juli 1978 i Aalborg.

Carl Lorentzen fik tilnavnet, da han i 1930 rejste rundt på markedsplader og tivoli pladser som kraftatleten Goliath - altså stærk mand. Her tjente han sine første penge og senere blev nogle af disse brugt til at købe en brugt bugserbåd, som lagde en af grundstenene i familierederiet Goliath.

Bugserbåden Goliath Carl i Aalborg havn
Rederiet udviklede sig gennem tiderne til provinsens største af slagsen og gjorde Carl Lorentzen til en rig mand. Han var samtidig en levemand med ekstravagante vaner, så som at ryge cigarer med sit eget portræt på mavebæltet eller udstyre de forholdsvis små bugserbåde med kongeligt porcelæn og med rederilogo.

Dertil kom en række andre vaner, som at være en gavmild mand overfor andre eller at køre i meget store biler. Carl Lorentzen var også berømt for sine jagtselskaber på forskellige jagtejendomme, som han havde købt gennem tiden. Carl Lorentzen brugte en del af rigdommen på at leve på livets solside med andre ekstravagante tiltag.

Bugserselskabet Goliath virkede i Aalborg indtil 2002, da selskabet blev indlemmet i Svitzer