Kræn Fuldmusik

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Kræn Fuldmusik med sin violin
I 1977 døde en af Blokhus' måske sidste rigtige særlinge, "Kræn Fuldmusik". Hans rigtige navn var Christian Michael Nielsen og var føst år 1900. Han var i ungdomsårene kendt som en "stout og nydelig karl", som tjente på forskellige gårde.
Kræn Fuldmusik som ung
Allerede som ganske ung mand var han begyndt at spille violin og rejse rundt i landsdelen til baller og fester sammen med sin læremester Jens Peter Larsens orkester.

Efter en ulykkelig kærlighedsaffære slog han sig ned i en gammel træhytte i Rødhus mose uden installationer af nogen art.

Kræn Fuldmusik foran sin primitive hytte
Hytten var mildest talt elendig og målte kun 2 x 3 m. Her trivedes han i selskab med rotter, som gravede sig ind i hytten. Han sov i en kiste, og da rotterne begyndte at kravle ned til ham om natten, måtte han gøre noget. Han lagde brødkrummer på gulvet. Så kunne rotterne måske lade ham i fred, så længe, de var beskæftig med dem. Men når rotterne havde spist op, kravlede de igen op til ham i kisten. Så fik han den geniale idé at lægge et låg på kisten med borede lufthuller.

Herefter kunne han sove i fred for rotter.

Men da hyttens tag senere blev utæt, og det dryppede ned gennem lufthullerne i kisten, blev hans dyne kold og våd. I stedet for at bekoste en reparation af taget, gav han sin dyne en gang fernis, så dråberne kunne prelle af.

Dødsannonce for Kræn Fuldmusik. Vendsyssel Tidende 8. august 1977
På et tidspunkt flyttede han dog til en lidt bedre hytte, som kommunens folk havde bygget til ham. Men han boede stadig meget spartansk og primitivt fra sit 43. år til han blev 70 og måtte på plejehjem, hvor han døde syv år senere.