Klarborg Nisserne

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning

Klarborgnisserne.jpg

Klarborg Nisserne

Også kendt som TripTrap Nisserne. De første nisser blev sendt på gaden i 2000.

Hert år sendes der mange nye par på markedet. Der findes over 100 forskellige nissepar. Alene i år 2014 er der kommet 10 nye par. Nisserne er designet af Etly Klarborg, der i 30 år har beskæftiget sig med at designe keramiknisser. Etly Klarborg bor i Moseby.

Fra 1. marts 2016 hedder Klarborgnisserne igen "Klarborgnisserne"

Klarborgnisserne er i mellemtiden blevet kendt over hele verden som fremragende dansk kunsthåndværk på linje med Royal Copenhagen, Georg Jensen Sølv og Kay Bojesens træfigurer. Men de har i 17 år været markedsført under varemærket TripTrap.

Men samarbejdet med TripTrap er nu ophørt efter en vedvarende uenighed om brug af Klarborg som brand for kollektionen i stedet for TripTrap.

TripTrap har aldrig haft noget med kollektionen at gøre, andet end at firmaet har udlånt sit navn til brug i markedsføring, og det har Etly Klarborg altid set som alt for kommercielt. 

Eftersom familien Klarborg siden 2009 har ytret ønske om at bruge eget varemærke på kollektionen, og det gang på gang er blev manet i jorden, blev det til sidst nok for Familien Klarborg.

Navneskiftet pr. 1. marts 2016 sker i tæt forbindelse med Etly Klarborgs 30 års jubilæum.

Kilde: Klarborg Nisserne