Karens Hytte

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning

Karens-hytte.jpg"Der rav i Karens Hytte", er et slogan, som mange stadig husker.

"Karens Hytte" var en rav- og souvenirbutik, som lå på vestsiden at det, der i dag er Blokhus Torv- der hvor nu ]]Dagli'Brugsen]] ligger.

Den ejedes af Karen Hamre. Hun solgte alskens turistvarer. Det var dengang almindeligt, at man skulle have en souvenir, et minde, med hjem hvor på der stod ordet blokhus. Det kunne være et askebæger, et krus eller stok med lille metalskilt på, der viste et billede af den gamle stråtækte Kanncelligården - "Den nordre gård", der dengang ejedes af maler og kunsthandler Ellemann.

Det sidste blev Carmen Ellerman og hendes far så vred over, at de afkrævede Karen Hamre en afgift på 10 øre for hver solgt stok med navnet på deres gård.

Kunsthandler Ellermans datter, Carmen, havde nemlig også en souvenirkiosk ud for Kancelligården. Her skulle alle børn og bare lige og barnlige sjæle forbi for at se det store udvalg af strandting som spande, sende skovle, små fiskenet og korkælter.

Karen Hamre afslog naturligvis kravet om den10 øres afgift på hver solgt stok. Resultatet det er en mangeårig strid mellem de to souvenirkioskers indehavere, og familien Ellermann forbød simpelthen familien Hamre at gå på deres fortov.

I 1956 deltog Karen Hamres søn Ingvald Hamre - 16år gammel - Sammen sammen med redningsmanden Matheus Sørensen og dennes to sønner Erik og Arne Sørensen i en redningsaktion, der kostede Mattæus Sørensen livet. Det var den sidste redningsaktion i Blokhus med de gamle redningsbåde.

Matthæus Sørensens navn er det sidste, der tilføjet til stenen til Mindestenen over druknede fiskere og redningsfolk fra Blokhus, der i dag står ved kopien af en gamle "Redningsstation.

Omkring 1971 afløstes "Karens Hytte"af en større turist- og souvenirforretning, kaldet "Pau".