Hune Mejeri

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Hune Mejeri - Luftfoto
Hune Mejeri lå østsiden af Hunetorpvejs indmunding i Vesterhavsvej. I dag (2015) rummer bygningen værtshuset "Gasten".
Postkort fra Hune med Mejeriet og Møllen, efter at den var flyttet til Hune. Bygingen over for mejeriet er brugeforeningen - nu (2015): Butik Lykke. Kortet er sendt i 1915.
Til højre ses et postkort fra Hune med møllen og mejeriet. Bygingen over for mejeriet er brugeforeningen - nu (2015): Butik Lykke. Kortet er sendt i 1915.
Udsigt mod syd fra Hune Kirketårn 1937. Man ser bl.a. Hune Mejeri og Møllen på hver sin side af Hunetorpvej.
Fotoet til venstre viser udsigten mod syd fra Hune Kirketårn 1937. Man ser bl.a. Hune Mejeri og Møllen på hver sin side af Hunetorpvej.


Peter Jeppesen blev i 1952 den sidste mejeribestyrer på Hune Mejeri.

Peter Jeppesen var involveret i arbejdet i mange bestyrelser i området, bl.a. Hvetbo Herreds Sparekasse og i skolekommissionen, og han var i to perioder medlem af kommunalbestyrelsen i Pandrup. Parret fik også en stor omgangskreds.

For parret var bridge en livslang interesse. I 1957 var Peter Jeppesen med til at oprette en bridgeklub, hvor man også deltog i turneringer, og Peter Jeppesen var en tid formand.

I 1968 blev mejeriet nedlagt, men parret overtog de store bygninger. De etablerede her et mælkeudsalg, cafeteria samt vaskeri i garagen foruden selskabslokaler på førstesalen, som de drev i nogle år.

Da Peter Jeppesen blev vurderingsmand for en kreditforening og var meget ude, blev det dog for meget for Karen Jeppesen at være alene om at passe. Først i 1980'erne afstod de mejeriet i en byttehandel med et hus i Pandrup, som siden blev parrets hjem.