Flemming Jansen

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Flemming Jansen. Foto:Nordjyske Stiftstidende
Flemming Jansen er født 26.08.1948 som søn af forhenværende købmand i Pandrup, Henning Jansen, og var borgmester i den tidligere Pandrup Kommune. Da Pandrup kommune blev sammenlagt med andre kommuner og blev til Jammerbugt kommune, valgte han at stoppe og kastede han sig over journalistikken.

Flemming Jansen ville som dreng være købmand, ligesom far. Senere var ambitionen at blive folkeskolelærer. Men en af lærerne på Nørresundby Gymnasium åbnede Jansens øjne for litteraturen. Derfor valgte han danskstudiet på Aarhus Universitet og blev cand. phil. Efter et par vikariater på Aalborg Katedralskole og på Aalborghus Gymnasium underviste han på Aalborg Handelsgymnasium fra 1975 til 2007.

1984 blev han folketingskandidat for partiet Venstre i Aalborg Øst-Vest, men opnåede ikke valg.

I mellemtiden var Flemming Jansen og hustruen Gitte flyttet til Pandrup, hvor han blev opstillet til byrådsvalget i 1985 og blev valgt med 193 stemmer og fik både posten som kulturudvalgsformand og leder af Venstres byrådsgruppe. De to poster havde han i 12 år. Derefter overtog han borgmesterposten, som han havde, indtil Pandrup Kommune lukkede og slukkede. Ni år som kommunens førstemand blev det til.

Siden ungdomsårene havde han leveret masser af debatindlæg, kronikker m.v. til en række dagblade, og efter borgmesterposten blev han journalist ved ugeavisen i Pandrup. En del af de kronikker og debatindlæg udkom i 2006 i en essaysamling. Samme år kom der også en digtsamling fra Flemming Jansen.