Erik Frederiksen

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Erik Frederiksen, 86 år gammel
Manden bag Blokhus Sandskulpturfestival var fra starten Erik A. Frederiksen, der pludselig døde i sit andet hjem i Spanien, 2. december 2013.

Erik Frederiksen var en af verdens bedste arrangører af sandskulpturfestivaler og stod bl.a. bag verdens største sandskulpturfestival i Søndervig ved Ringkøbing i Vestjylland.

Erik Frederiksen var selvlært i alt, hvad han foretog sig, og i 1963 etablerede han sammen med sin kone dukketøjsfabrikken Algrema i Tømmerby ved Stenum. Fabrikken flyttede senere til den nedlagte Em Skole ved Vrå og havde på et tidspunkt 250 medarbejdere og 1000 hjemmesyersker.

I 1970 købte Erik Frederiksen legetøjsfabrikken Tekno, der bl.a. fremstillede legetøjsbiler, og virksomheden hed herefter Algrema-Tekno A/S.

Hele produktionen blev flyttet til Hjørring, hvor en ny fabrik blev indviet i 1971. Men i 1972 gik virksomheden konkurs, og i 1977 opbyggede Erik Frederiksen et ridecenter ved Hune. Han solgte ridecenteret i 1996. Mens han havde det, var han i en periode formand for Blokhus-Hune Handelsstands- og erhvervsforening.

Han har udgivet sommeraviser til turisterne i Blokhusområdet og har arrangeret koncerter på Torvet i Blokhus.

Arbejdet med sandskulpturfestivalerne var en livsstil for Erik Frederiksen, og han nød det store arbejde som primus motor for arbejdet med de mange kunstnere, der kom fra både ind- og udland for at være med.

Først blev den i flere år afviklet i Blokhus - lige neden for Den store klit ved Havørns Allé.

Se 360 graders panorama fra Sandskulpturfestivalen neden for Havørns allé i 1999: [1]

Derefter blev den i 10 år afviklet i Søndervig.

Når arbejdet med sandskulpturfestivalerne var afsluttet i løbet af efteråret, holdt Erik Frederiksen af at tage til Spanien, hvor han boede halvdelen af året.

Erik Frederiksen efterlod sig 5 børn, 30 børnebørn, over 30 oldebørn samt tipoldebørn.

Hans barnebarn, Karsten Nielsen, fortsatte arrangementet med sandskulpturfestivalerne fra sommeren 2014.