Berit Bøjstrup
(Fra Blokhus Avis 18.04.2016.)
Berit Bøjstrup blev valgt som Erhvervsforeningen Destination Blokhus’ nye formand i marts 2016. Efter snart 25 år indenfor turismebranchen, kunne vi godt tænke os at vide lidt mere om, hvem hun er, hvad hun laver og hvad hun går og drømmer om.
Tekst: Jannie Silkeborg - Foto: Privat
Berit bor med sin mand i deres hus i Pandrup. Hun er 47 år og kommer oprindeligt fra Løkken. En by hun langt fra har sluppet, siden tilflytningen til Pandrup. Hun bruger nemlig en stor del af sin fritid på at sidde i bestyrelsen i hhv. den lokale idrætsforening og i Løkken Idrætscenter. Derudover har hun siden 1996 været formand for Idrætsforeningen GVL Løkken Håndbold, hvor hun også træner u10 mixhold gennem hele vinterperioden. Udover at deltage aktivt og frivilligt indenfor den lokale håndboldverden, nyder Berit selv at hoppe i pedalerne - det både på en spinningcykel og på sin MTB.
Det at arbejde frivilligt for lokalsamfundet, og specielt indenfor børn og unge, ligger højt på prioriteringslisten, fortæller Berit, som smiler lidt ekstra, da hun fortæller om den glæde og det sammenhold, som motiverer hende til at ville gøre endnu mere.
- At se børnene og de unge udvikle sig gennem årene, det er fedt! Vi kigger ikke kun på resultater, men lige så meget på det sociale, smiler Berit.
Selv nyder hun godt af sin titel som moster, som uden tøven sender hende rundt i landet på besøg og hyggeture. - Familien er vigtig. Sådan set det vigtigste af alt. Og jeg elsker bare at være moster.
Når højsæsonen emmer ud og september melder sig, drager Berit og hendes mand gerne til Frankrig på camping, men ikke for at ligge og dase i solen. - Vi skal jo opleve noget, griner hun.
Men hvordan startede det hele så, rent arbejdsmæssigt?
Berit tog sin studentereksamen med planer om at skulle ansættes på et kontor eller i en bank. Hun var derfor skrevet op til handelsskolen, da Dancenter Feriehusudlejning i '89 lavede et stillingsopslag til kontorassistent. Berit sprang på, fik pladsen og blev udlært i '91. Hun var i en lang årrække ansat som kontorleder hos Novasol, som efterfølgende har fusioneret med Dansommer. Under fusioneringen i 2003 blev opgaverne uddelt og i forbindelse med ændringerne, blev hun i 2007 spurgt om at have en dobbeltkasket på, som hun selv beskriver det. Det betød, at hun både skulle fungere som den opsøgende kontakt i forbindelse med feriehusudlejning, og samtidig stå for driften af kontoret i Blokhus. Berit takkede ja til opgaven. Året efter sagde hun ydermere ja til at stå for kontoret i Jerup, og i år er hun endt i Øster Hurup, hvor hun står for åbningen og driften af afdelingen dernede.
Hvad så med Blokhus?
Med stillingen på kontoret i Blokhus i 2007 fulgte en øget interesse for hele området
- Jeg arbejder jo i et landsdækkende firma, og det kan godt virke for stort og overvældende sat op imod de lokale forretninger, siger Berit. - Men sådan er det slet ikke, vi ønsker også at fungere som et lokalt udlejningsbureau, hvor vi i fællesskab med de andre forretninger er med til at bidrage til den lokale vækst og øge interessen for området. Af samme årsag var hun med, da foreningen Nordjyllands Feriehusudlejers Netværk blev dannet. Her fandt de konkurrerende forretninger deres fælles problemstillinger, så man gennem samarbejde kunne løfte i flok. - Vi skal jo stå sammen om at give en kanon serviceoplevelse, understreger Berit. Hun har en stor interesse i sine kollegaers trivsel og finder det enormt vigtigt at have kollegaer, som kan trives og samarbejde med deres konkurrenter. -De menneskelige egenskaber de hver især har, skal ses og ressourcerne skal bruges på en sund måde, fortæller hun.
>>Man skal ikke forklejne et godt netværk<<
Udover at være en aktiv del af Nordjyllands Feriehusudlejers Netværk har Berit længe været fast inventar i Erhvervsforeningen Destination Blokhus. - Det er vigtigt at stå sammen om byens udvikling, fortæller hun, og jeg synes vi alle har et ansvar for opretholdelsen af byens eksistens. Herefter understreger hun igen vigtigheden af et velfungerende samarbejde, et godt fællesskab og hvor langt man kan nå via frivillighedens vej.
>>Man får ikke ændret på noget, hvis man ikke er tilstede<<
Det har muligvis været tilfældighedernes spil, at Berit er endt, hvor hun er i dag, som i bund og grund startede den dag i '89, da hun fik sin stilling som kontorassistent. Hun er tiltrukket af købmandskab og hele processen i at få forretningen til at køre rundt, lige fra at handle med husejere og gæster, til at styre økonomi og ressourcer, for i sidste ende at have en velfungerende forretning med tilfredse kunder. - Et stabilt teamwork med et sundt og godt arbejdsmiljø er et must, forklarer hun, hvorefter hun understreger vigtigheden af et godt bagland og nogle gode og tilfredse kollegaer.
Du er netop blevet valgt til formand for EDB, hvad har været din drivkraft til at nå hertil?
- Erhvervsforeningen har bundet Blokhus og Hune godt sammen og fået genereret et godt netværk til markedsføring og events. Det får Blokhus sat på kortet og vækker interessen hos turisterne, forklarer Berit, som i marts 2016 blev valgt til formandsposten. Det foregik dog ikke uden større overvejelser for den opgave hun gik ind til. - Det er ikke den nemmeste post at overtage efter John Andersen, som er en kendt erhvervsmand med mange kontakter. Så det har været med en ydmyg indstilling, at jeg har sagt ja til det!, siger hun smilende. Rent privat ser hun opgaven som en god udfordring og en mulighed for videreudvikling af sine egne kompetencer, mens det på samme tid spiller en stor rolle at kunne bidrage og gøre en forskel i og for området. - Men jeg skal være ærlig og sige, det er da også en stor mundfuld, griner hun.
>>Jeg tager det stille og roligt og det er da klart med en ydmyg indstilling. Men når jeg siger ja til noget, så mener jeg det også.<<