Statsskovdistrikt

Fra Wiki Blokhus
Version fra 24. jan 2018, 00:06 af Peter Wendelboe (diskussion | bidrag) Peter Wendelboe (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med "1. januar 2008 skiftede Statsskovdistrikternes områder navn til Skov- og Naturstyrelsen + områdenavn. Thy, Fyn og Bornholm beholder deres navne, men fra nu af hedder...")

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

1. januar 2008 skiftede Statsskovdistrikternes områder navn til Skov- og Naturstyrelsen + områdenavn.

Thy, Fyn og Bornholm beholder deres navne, men fra nu af hedder det tidligere Jægersborg-distrikt Skov- og Naturstyrelsen, Hovedstaden, Kronborg-distriktet har skiftet navn til Øresund, Frederiksborg til Nordsjælland, Odsherred til Vestsjælland og distrikt København til Østsjælland. Det tidligere distrikt Falster, der også omfatter Lolland, Møn og Sydsjælland, vil fremover i stedet hedde Skov- og Naturstyrelsen, Storstrøm.

Det tidligere Statsskovdistrikt Nordjylland hedder nu officielt Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel, Buderupholm er blevet til Himmerland, Fussingø til Kronjylland, Silkeborg til Søhøjlandet og Feldborg til Midtjylland.

Bæverne i det tidligere distrikt Klosterheden skal vænne sig til at de bor i Skov- og Naturstyrelsen, Vestjylland, og kronhjortene i Oxbøl har nu hjemmehørende i Blåvandshuk. Randbøl har skiftet navn til Trekantsområdet, Lindet til Vadehavet og Gråsten til Sønderjylland.

De nye betegnelser er en følge af at Skov- og Naturstyrelsen i efteråret ændrede organisation og at det i dag er dens vigtigste opgave at skabe ny natur, passe på den eksisterende og give folk så mange forskelligartede naturopgaver som muligt.