Scenen på Torvet

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
De to Kancelligaarde og den første scene på Torvet
Den første faste, overdækkede scene, der blev opført på Torvet stod midt langs den vestlige langside, og havde et kvadratisk grundplan.

Den stod lige over for nogle beton-tilskuerpladser, der blev indrettet som en slags opgang til et nyt Bowlingcenter, der samtidig blev opført på den grund, hvor det tidligere Hotel Nordsøen havde stået.

I 2013 blev Torvet lagt om, og en ny scenen blev opført. Den er tegnet af Jammerbugt Kommunes arkitekt Kurt Kjærsgaard. Rejsningen begyndte torsdag morgen den 30. maj 2013, efter at fundamentet i forvejen var udført.

Kurt Kjærsgaard gik på pension samme år, så scenen blev hans sidste bygningsværk for kommunen.

Den nye scene har ryggen mod syd og taget "svajer", så hjørnerne mod syd og nord vipper opad, og hjørnerne mod øst og vest vipper nedad, ... en kontsruktion, der kaldes "hyperbolsk paraboloide" eller "udkraget tagkonstruktion". Scenens profil har mindelser om Sydney Opera House, og den lyser op på lang afstand, når man kører ind i byen.

Den hyperbolske paraboloide afløste den gamle kvadratiske overdækkede scene på Torvet, der stod længere mod Nord med front mod "Blokhus Centret", det senere Kalstrup Livsstilscenter.

Scenen danner rammen om "Musik i Sommerlandet", der nu hedder "Musik i Sommerlandet", og som til at begynde ned arrangeredes af Jammerbugt Kommune i samarbejde med TV2-Nord, samt mindre koncerter og andre festlige arrangementer.

Torvegruppen2018.jpg

Efter at TV2 Nord i 2015 trak sig ud af samarbejdet om koncerterne på Torvet, er de blevet arrangeret af "Torvegruppen", der består af en række handlende omkring Torvet. Torvegruppen er her fotogtaferet 11. maj 2018 på altanen i tårnet på Torvet: Fra venstreses: Karl Korfits, ildsjæl, Per Christiansen, Kalstrup Livstilhus, Jannie Ratke, VisitJammerbugten, Jesper Pedersen, DagliBrugsen, Christian Hem, Spar Hvetbo Fonden, Rasmus Hundrup, Iscafeen Blokhus. Fraværende på billedet, men også en del af arbejdsgruppen er Peter Dahl, Konsulentfirmaet Peter Dahl.