Sørensens Kiosk

Fra Wiki Blokhus
Version fra 30. apr 2015, 22:14 af Peter Wendelboe (diskussion | bidrag) Peter Wendelboe (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med "Kristian SørensenForhenværende cigarhandler i Nørresundby, senere indehaver af Søensen Kiosk i Blokhus, Kristian Søre...")

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

200px|thumb|left|Kristian SørensenForhenværende cigarhandler i Nørresundby, senere indehaver af Søensen Kiosk i Blokhus, Kristian Sørensen, blev født i 1903 og døde i juli 1975. Han byggede i 19xx? sommerhuset "Bettebo" på Skovduesvinget x? i Blokhus Klitplantage. Han blev på den stiftende generalforsamling i Blokhus Klitplantages Lejerforeningden 4. februar 1946 valgt ind i foreningens første bestyrelse og beholdt denne post til 1950.

I Nørresundby kendtes han under navnet "Kræn Luemand" eller "Bette Luemand". Han var med i et utal af initiativer og var i en periode formand for Arbejderns Idræts Klub (AIK) i Nørresundby.

Kristian Sørensens overrækker præmier ved de jyske distriktsmesterskaber i svømning.
Til højre ses Kristian Sørensen som formand foridrætsklubben overrække præmier ved de jyske distriktsmesterskaber i svømning.
Kristian Sørensens cigarbutik i Nørresundby
Dengang drev han cigarforreting i Skrågade 7 i Nørresundby. (Billedet til venstre).

10 år senere - 1946 - var han med til den stiftende generalforsamling i Blokhus Klitplantages Lejerforening på Industricafeen i Vestergade i Nørresundby. Her blev han valgt ind i foreningens første bestyrelse, en post han beholdt til 1950.

Men i allerede i 1949 fyttede han sin folkeregisteradresse fra Nørresundby til Blokhus og købte det tidlgere posthus "Postgaarden" på Aalborgvej, hvor han indrettede en kiosk og senere en sommehusudlejningscentral. Snart efter begyndte han også at handle med ejendomme - først og fremmest sommerhuse.

Senere tog Kristian Sørensen ejendomsmægleruddannelse og drev i begyndelsen samtidig med kiosken i Blokhus et ejendomsmæglerkontor i Hjørring med arbejdsfelt langs hele Vendsyssels kyst.

Den populære Blokhus-ejendomsmægler fik travle år, eftersom turistlivet og salget af sommerhusgrunde ved Vesterhavet tog fart efter krigen. Han havde en sjælden evne til at finde frem til kundernes ønsker, når det gjaldt køb af sommerhus eller grund.

Krestian Sørensen faldt godt til i Blokhus og var med i alt, hvad der foregik i byen. Med sit bramfrie væsen og friske lune kunne han altid komme i snak med folk og få en diskussion om egnens problemer, som optog ham meget. Og han var ikke bange for at sige sin mening.

Han tog livlig del i organisationsarbejdet i Blokhus og var bl.a. med til at stifte Blokhus Grundejerforening, hvis første formand han blev.

I 1950 åbnede Kristian Sørensen en busrute ad stranden fra Blokhus til Løkken og til Rødhus og forsøgte sig med turistkørsel for udenlandske turister.

Han døde i juli 1975, men hans søn, John Sørensen, videreførte forretningen på Aalborgvej, som mange endnu husker som "Sørensens Kiosk". Forretningen eksisterede i 49 år - lige indtil 1998 - efter hans død i 1975 dog drevet videre af hans søn, John Sørensen, og til sidst af en sønnesøn. I dag lægger adressen lokaler til restaurant "Postgaarden".