Forskel mellem versioner af "Pia Vermehren Kolberg"

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med "Født 1957, bosiddende i Blokhus. Efterkommer efter de to danske kunstnere med navnet Vermehren. Pia Kolberg bad i 2016 om et møde med borgmester Mogens Chr. Gade, og...")
(Ingen forskel)

Versionen fra 9. jul 2021, 23:24

Født 1957, bosiddende i Blokhus. Efterkommer efter de to danske kunstnere med navnet Vermehren.

Pia Kolberg bad i 2016 om et møde med borgmester Mogens Chr. Gade, og her fremsatte hun nogle meget omfattende planer om at købe Niels Jensens hus samt træhuset mellem dette og Futtens gård. Desuden vil hun involvere den bygning, der dengang hed Casablanca, og hele den daværende [[Dagli'Brugsen]{, som nu er SPAR-butik.

Endvidere vil hun opkøbe dele af Kalstrup Livsstilshus og hele det areal, der dengang rummede minigolfbanen Kaptajn Golf, som nu er ved at blive bebygget ved siden af Strandhotellet.

Da hun mente ikke at havde fået tilfredsstillende svar, skrev hun igen 14. juni 2021 12:48 til borgmester Mogens Chr. Gade og rykkede for en reaktion på sine idéer fra for fem år siden.

Og borgmesteren var ikke sen til at svare. Allerede samme dag klokken 13:25 lå svaret i Pia Kolbergs indbakke:

(Herunder gengives hele korrespondancen i dens originale ordlyd.)

Kære Pia Tak for din henvendelse – Som du ved har Blokhusfonden valgt at koncentrere sine kræfter om noget andet. Mit råd er, at du sender mig et par sider om hele din fremragende gode ide – så afprøver jeg den på kommunalbestyrelsen og ser, om der er tilslutning til at starte propjektet op. Fra min side er det ren og skær prioritering – men det kan jo være, at andre har kræfter og tid – så lad os prøve at se på det. Venlig hilsen Mogens Christen Gade Borgmester Jammerbugt Kommune."

Få timer senere - kl. 16:11- havde Pia Kolberg planen klar i en mail til borgmesteren:

Fra: Pia Kolberg Sendt: 14. juni 2021 16:11 Til: Mogens Christen Gade

Kære Mogens Gade. Tak for din mail. Det glæder mig at du ser hvor vigtigt dette er for Blokhus og hvilken berigelse det vil være for alle om kommer herud.

Mit forslag går ud på at give Niels Jensens kunst et hjem. Sekundær gevinsten for kommunen og for Blokhus er at Niels Jensens kunst vil blive et trækplaster fordi den har så høj visuel værdi og hans kunstner hjem så herligt. Det er helt unikt at han var fisker og selvlært maler.

Hans ægteskab med Anna er osse et vigtigt element af hvorfor han slog så kraftigt igennem i hovedstaden og udlandet.

Tre bygninger indgår for at sikre projektet gennemslagskraft.

For det første : Bygningen på torvet, det nuværende café peace:

Bygningen egner sig for museum til ophængning og udstilling af de bedste værker fra Niels Jensens hånd vi kan mobilisere.

Ved indgangen hvor entre betales, skal sælges reproduktioner af Niels Jensens kunst i varieret udvalg tIllige med postkort og nogle udvalgte billeder i halvt format.

Her bør indgå billedet klabautermanden som Niels malede efter han havde være i havsnød med angst for at gå under.

Billeder hænger pt i fiskernes hus.

På arealet til højre foran bygningen anlægges en græseng hvorpå Niels Jensens fiskekutter placeres og alle besøgende på museet kan kravle ombord. Ved siden af kutteren placeres hvid malede træhavemøbler hvor man kan nyde synet af kancelli huset som Niles Jensens far oprindeligt ejede.

Arealet indhegnes med hvidt træstakit. For det andet :

Strandhuset hvor der pt er en tøjbutik har åbent kun i weekenden.

Bygningen egner sig til museums kiosk og mini cafe.

I caféen : Her kan vi smage på et par af ting Anna og Niels serverede for gæster og mennesker som kom for at købe billeder vi kan få serveret en bjesk som er en fisker værdig og som Niles var kendt for selv at brygge.

I kiosken : Her kan vi købe merchandise (souvenirs) :, objekter, fx en minimodel af kutteren, pyntetallerkner med foto af Niels Jensens hus, krus med foto af Anna som nyder en kaffekop i den åbne dør. masseproduktion af nogle af de genstande Niels selv bemalede og som egnssamlingen bl a er i besiddelse af.

Forklæder med en hummer på (Niels fiskede hummer den nat hans båd sank).

Postkort salg med fotos af Niels og Anna og sønnen og vigtige begivenheder som da han fik besøg af Niels Bohr og da han blev årets kunstner i Skagen.

Kun fantasien sætter grænser, og jeg har flere forslag hvis det bliver aktuelt at søsætte dette projekt.

En kopi af filmen Vesterhavsdrengene af den anerkendte filmskaber Astrid Henning Jensen, vil osse være populær.

For det tredie : Købe Niels Jensen hus! Huset skal rekonstrueres i sin oprindelige form med de møbler og farver og gamle ting som Niels og Anna holdt af og levede iblandt.

Der ophænges billeder af Niels Jensen som han havde i det værelse hvorfra han solgte sin kunst.

Som det pt ser ud er udearealerne, udhuset og Niels Jensens fiskegrej intakt, men et ejerskifte er kommet og der kræves handling nu for at sikre at disse ting ikke bliver kastet bort.

Kun et autentisk kunstner hjem har interesse. Derfor er det vigtigste køb som ske købet af Niels Jensens hus.

Udearealerne har stadig hans fodaftryk, dette må ikke gå tabt! . Det er uerstatteligt. Niels Jensen er den Eneste maler Danmark som var fisker.

For at virkeliggøre dette må et folkemøde afholdes.

Mange i Blokhus husker og elsker Niels. Fotos fra hans hjem og erindringer fra de som kom der vil gøre det muligt at genskabe hjemmet.

På folkemødet skal der gives anledning til at donere kunst til musseet som pt er i privat eje samt at sælge billeder til museet.

ALT om Niels har interesse. Alle anekdoter, møder og brev kan bidrage til at gøre mindet om ham levende. Alle som har besøgt ham, har noget vigtig at bidrage med. Alle detaljer duer.

ALT om Anna ligeså. Det er mit håb at en stiftelse kan oprettes så bygningerne forbliver samlet under navnet : Niels Jensens Liv og Kunst. Fisker og Maler.

Ved køb af entré billet på musset , får man adgang til Niels Jensens hus osse, på samme måde som Anna og Michael Anchers hus er en del af Skagen musset og en væsentlig grund til at folk flokkes dertil hvert år. Fordi det gør at kunsten bliver vedkommende når vi får lov at møde privatpersonerne i deres egne hjem.

Jeg har set på kunst siden jeg var syttn år, både i dk og Holland. Mine bedsteforældre og min oldefar var kendte malere. Min oldefar malede de jyske fårehyrde på heden som strikker hoser. Han var professor på akademiet.

Jeg kan genkende ægte kunst og Niels Jensens er ægte.

Jammerbugt kan være så stolte af ham. ALT han producerede er værd at se på.

Med venlig hilsen Pia Vermehren Kolberg Oprindelig uddannet lærer i engelsk og formning med efteruddannelse i kunsthistorie, maleri på karen højgårds akedemi i fire år og bevilget legat for unge kunstnerinder til skulpturkursus i Italien og er selv kunstner.