Peder Madsen

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
Peder Madsen
Peder Madsen er egentlig døbt Peder Christian Pedersen. Han var søn af vognmand og gårdejer Søren Madsen Pedersen, der havde en gård på Søren Madsens vej i Løkken. Stuehuset står der endnu, men avlbygigerne er væk. På pladsen ligger ????

Peder Madsen, købte i 1920'erne (?) - efter at have haft en gård i Vemmengbund i Sønderjylland - Kancelligaarden i Blokhus (Thomas Olesen Løkkens senere pensionat). Det er den bygning, der i dag (2015) rummer restauration Casablanca. Vejen der førte direkte mod avlsbygningen, hedder i dag Peter Madsensvej.

Dengang blev gården drevet som landbrug med avlsbygningerne liggende bagved. Det gik på bedste beskub. Når ikke alle smågrisene blev solgt på auktion i Aalborg, blev resten smidt i Limfjorden på vejen hjem for at slippe for at fodre dem. Peder Madsen havde ingen økonomisk sans, og for at klare skærene solgte hans ud af jorden. En stor del af Blokhus by og de tætliggende sommerhuse ud ad Klitvejen er opført på Kancelligaardens jorder.

Allerede i 1927 - tre år efter, at Peter Madsen købte gården, - gik stuehuset på tvangsauktion og blev overtaget af godsejer Christian Kjellerup, Gjøl, for 8.360 kr.

Peder Madsens gård lå på det område, der nu udgør den nordre ende af Torvet i Blokhus. I stuehuset indrettede Thomas Olesen Løkken senere sit pensiopnat. I dag (2015) rummer huset restaurant Casa Blanca. Avlsbygningerne er nu nedrevet, og der er i dag parkeringsplads på tomten. De lå hen over de n nordlige ende af det nuværende Blokhus Torvog en del af parkeringspladsen, der nu ligger mellem Kalstrup Livsstilshus og Blokhus Fiskerestaurant.

Peder Madsens Folkestue 1930-1934
Peder Madsen opførte garager, som blev udlejet til sommerhusbeboernes biler.

Han solgte også mælk til dem fra stalddøren. Han udlejede desuden en båd.

Peder Madsen gjorde tjeneste ved Blokhus redningsvæsen.

Personerne på billedet: Niels Jensen (kunstmaler) med harmonika. Chr. Sørensen (Hingelbjerg). Karl Hansen (forfatter) med mandolin. Julius Nielsen. Blokhus. Karl Pedersen, Hirtshals. Alfred Nielsen. Bruno Nielsen, Pirupshvarre

Peder Madsen og hans familie flyttede ind i enden af avlsbygningen, som senere blev revet ned.

Peder Madsen er far til fiskeren og maleren Niels Jensen