Peder Madsen

Fra Wiki Blokhus
Version fra 30. apr 2015, 11:54 af Spisestederne (diskussion | bidrag) Spisestederne (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med "Peter Madsen er egentlig døbt Peter Christian Pedersen. Han var søn af vognmand Søren Madsen Pedersen, der havde en gård på Søren Madsens vej i Løkken. Peter Madsen...")

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Peter Madsen er egentlig døbt Peter Christian Pedersen. Han var søn af vognmand Søren Madsen Pedersen, der havde en gård på Søren Madsens vej i Løkken.

Peter Madsen, købte i 1924 - efter at have haft en gård i Døbbøl i Sønderjylland - Kancelligaarden i Blokhus (Thomas Olesen Løkkens senere pensionat). Det er den bygning, der i dag (2015) rummer restauration Casablanca.

Dengang blev gården drevet som landbrug med avlsbygningerne liggende bagved. Det gik på bedste beskub. Når ikke alle smågrisene blev solgt på auktion i Aalborg, blev resten smidt i Limfjorden på vejen hjem for at slippe for at fodre dem. Peter Madsen havde ingen økonomisk sans, og for at klare skærene solgte hans ud af jorden. En stor del af Blokhus by og de tætliggende sommerhuse ud ad Klitvejen er opført på Kancelligaardens jorder.

Allerede i 1927 - tre år efter, at Peter Madsen købte gården, - gik stuehuset på tvangsauktion og blev overtaget af godsejer Christian Kjellerup, Gjøl, for 8.360 kr.

Peter Madsen og hans familie flyttede ind i enden af avlsbygningen, som senere blev revet ned. Vejen der førte direkte mod avlsbygningen, hedder i dag Peter Madsensvej.

Peter Madsen er far til fiskeren og maleren Niels Jensen