Forskel mellem versioner af "Naturstyrelsen"

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
 
Linje 1: Linje 1:
 
== Naturstyrelsen er en institution under Miljøministeriet. ==
 
== Naturstyrelsen er en institution under Miljøministeriet. ==
  
 +
Naturstyrelsen har tidligere heddet både [[Statsskovdistrikt]]et og Skov- og Naturstyrelsen (og i helt gamle dage (1930'erne) bare Landbrugsministeriet.
 
Naturstyrelsen udmønter regeringens miljø- og naturpolitik inden for blandt andet følgende hovedområder:
 
Naturstyrelsen udmønter regeringens miljø- og naturpolitik inden for blandt andet følgende hovedområder:
  

Nuværende version fra 24. jan 2018, 00:22

Naturstyrelsen er en institution under Miljøministeriet.

Naturstyrelsen har tidligere heddet både Statsskovdistriktet og Skov- og Naturstyrelsen (og i helt gamle dage (1930'erne) bare Landbrugsministeriet. Naturstyrelsen udmønter regeringens miljø- og naturpolitik inden for blandt andet følgende hovedområder:

  • Sikring af rent vand
  • Beskyttelse, pleje og genopretning af natur
  • Overordnet planlægning af byer og landskaber
  • Naturoplevelser og naturformidling for befolkningen
  • Drift og administration af Miljøministeriets skov- og naturarealer
  • Jagt- og vildtforvaltning
  • Myndighedsopgaver i forbindelse med det private skovbrug

Naturstyrelsen har ca. 1.300 medarbejdere, hvoraf ca. 850 er ansat på de lokale naturforvaltningsenheder rundt om i landet. De øvrige 450 medarbejdere er placeret i den centrale styrelse i København.

Medarbejderne i Naturstyrelsen består af mange forskellige faggrupper: Miljøteknikere, naturvejledere, skovfogeder, landskabsarkitekter, sagsbehandlere, jurister, kontorpersonale, skovarbejdere, vildtkonsulenter, biologer, webmedarbejdere, agronomer m.m.

Blokhus Klitplantage hører under Naturstyrelsen. Arbejdet i skoven var tidligere ledet af en lokal plantør, der boede i Plantørboligen ved Plesnersvej. Idag styres alt arbejde i plantagen af Naturstyrelsen Vendsyssel i Skagen. Skovrideren i Skagen hedder Jesper Blom-Hansen.

I Plantørboligen i Blokhus bor i dag en skovløber.

1. januar 2008 skiftede Statsskovdistrikternes områder navn til Skov- og Naturstyrelsen + områdenavn.

Thy, Fyn og Bornholm beholdet deres områdenavne, men fra nu af hedder det tidligere Jægersborg-distrikt Skov- og Naturstyrelsen, Hovedstaden, Kronborg-distriktet har skiftet navn til Øresund, Frederiksborg til Nordsjælland, Odsherred til Vestsjælland og distrikt København til Østsjælland. Det tidligere distrikt Falster, der også omfatter Lolland, Møn og Sydsjælland, vil fremover i stedet hedde Skov- og Naturstyrelsen, Storstrøm.

Det tidligere Statsskovdistrikt Nordjylland hedder nu officielt Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel, Buderupholm er blevet til Himmerland, Fussingø til Kronjylland, Silkeborg til Søhøjlandet og Feldborg til Midtjylland.

Bæverne i det tidligere distrikt Klosterheden skal vænne sig til at de bor i Skov- og Naturstyrelsen, Vestjylland, og kronhjortene i Oxbøl har nu hjemmehørende i Blåvandshuk. Randbøl har skiftet navn til Trekantsområdet, Lindet til Vadehavet og Gråsten til Sønderjylland.

De nye betegnelser er en følge af at Skov- og Naturstyrelsen i efteråret ændrede organisation og at det i dag er dens vigtigste opgave at skabe ny natur, passe på den eksisterende og give folk så mange forskelligartede naturopgaver som muligt.

1. januar 2011 blev Skov- og Naturstyrelsen lagt sammen med By- og Landskabsstyrelsen til én samlet styrelse under navnet Naturstyrelsen.