Lyskryds

Fra Wiki Blokhus
Version fra 9. apr 2021, 12:37 af Wendelboe (diskussion | bidrag) Wendelboe (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med "Fil:lyskryds01.jpg Anlægsarbejdet af det nye lyskryds i Hune er gået igang. Billedet er taget tirsdag den 6. april. Foto: © Peter Wendelboe. Mandag den 5. april gik...")

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Lyskryds01.jpg

Anlægsarbejdet af det nye lyskryds i Hune er gået igang. Billedet er taget tirsdag den 6. april. Foto: © Peter Wendelboe.

Mandag den 5. april gik Jammerbugt Kommune i gang med at ombygge krydset Hunetorpvej-Kirkevej/ Vesterhavsvej i Hune til et signalreguleret kryds.

Årsagen til ombygningen er primært, at krydset i flere år har haft problemer med at afvikle trafikken fra Hunetorpvej, og at det har været svært for fodgængere at krydse Vesterhavsvej. Problemerne er sæsonprægede og opstår særligt i forbindelse med, at der er strandvejr eller arrangementer i Blokhus, da det især er venstresvingende fra Hunetorpvej, der skaber kø.

Det forventes, at et signalanlæg i krydset vil kunne afhjælpe problemet, og derfor er denne løsning, blandt andre alternativer, blevet vurderet mest fordelagtig.

Anlægsarbejdet forventes afsluttet omkring 1. juni 2021. I anlægsperioden kan der ske midlertidige omlægninger af trafikken og en forringet fremkommelighed på Vesterhavsvej, Hunetorpvej og Kirkevej. I perioder vil der ligeledes være forbud mod lastbiltrafik fra Vesterhavsvej til Hunetorpvej.