Forskel mellem versioner af "Is & Ost"

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
 
Linje 3: Linje 3:
 
<font size=1> Michael Lønstrup åbnede sidste år en isbutik i Bingen. Det var meningen, at der også skulle sælges oste, men det satte myndighederne en stopper for. Til påske kommer den. Foto: © Peter Wendelboe.</font>
 
<font size=1> Michael Lønstrup åbnede sidste år en isbutik i Bingen. Det var meningen, at der også skulle sælges oste, men det satte myndighederne en stopper for. Til påske kommer den. Foto: © Peter Wendelboe.</font>
  
[[Michael Lønstrup]] åbnede Is Kompagniets første butik i Løkken i 2013 og tilføjede 5 år senere, i 2018, endnu en butik på [[Torvet]] i Blokhus.
+
[[Michael Lønstrup]] åbnede Is Kompagniets første butik i Løkken i 2013 og tilføjede 5 år senere, i 2018, endnu en butik på [[Blokhus Torv]] i Blokhus.
  
 
  Sommeren 2020 år åbnede han yderligere en butik i [[Bingen]].
 
  Sommeren 2020 år åbnede han yderligere en butik i [[Bingen]].

Nuværende version fra 24. mar 2021, 14:48

Michael-Loenstrup-is-og-ost.jpg

Michael Lønstrup åbnede sidste år en isbutik i Bingen. Det var meningen, at der også skulle sælges oste, men det satte myndighederne en stopper for. Til påske kommer den. Foto: © Peter Wendelboe.

Michael Lønstrup åbnede Is Kompagniets første butik i Løkken i 2013 og tilføjede 5 år senere, i 2018, endnu en butik på Blokhus Torv i Blokhus.

Sommeren 2020 år åbnede han yderligere en butik i Bingen.

Det var meningen, at denne butik foruden Is Kompagniets specielle produkter også skulle sælge ost og andre kvalitetsfødevarer. Men det satte myndighederne en stopper for. Der var simpelthen ikke sanitetsfaciliteter nok i Bingen.

Det er der nu rådet bod på.

I påsken 2021 blev sortimentet af butikker i Blokhus udvidet med en ostebutik, der også byder på kaffe, delikatesser og is.

"- Vi åbner lørdag 27. marts med et udvalg af mere end 100 forskellige oste, og vi vil også have oste-tapas med tilbehør som oliven og pesto," fortalte Michael Lønstrup, der driver forretningen sammen med sin kone Maria.

Der sælges forskellige delikatesser, og butikken får fremstillet sin egen særlige spegepølse, som Michaels far, slagtermester Henning Lønstrup, står bag.

Desuden er det muligt at købe en kop kaffe, espresso eller anden kaffe samt te, ligesom Is Kompagniets friske hjemmerørte is er blandt delikatesserne.

Forretningen "Ost & Is" er tænkt som en helårsbutik, selv om der nok ikke vil være åbent alle hverdage i vintermånederne, og det bliver Michaels mor, Susanne, som kommer til at stå for butikken.

"- Vi synes, der manglede en rigtig ostebutik i Blokhus og en mulighed for at købe og tage en oste-tapas med ned til stranden, eller med hjem i sommerhuset. I forvejen får vi jo mælk til vores is fra Vrejlev Kloster via Ingstrup Mejeri, og nu udvider vi samarbejdet med til også at gælde deres oste, hvor mælken ligeledes kommer fra Vrejlev" fortalte Michael Lønstrup i 2021 til Blokhus Avis.

I 2011 var Michael Lønstrup i Italien for at arbejde i et rigtigt ismejeri ved Bologna, og han tager stadig hvert år til Italien for at lære mere om is.

Det er der, han har lært at lave is, og Italien er landet, hvor isen stammer fra, så det må være den rigtige måde at gøre det på, siger han.