Forskel mellem versioner af "Futten"

Fra Wiki Blokhus
Skift til: Navigation, Søgning
m
Linje 23: Linje 23:
 
Henrik Skaarup havde sammen med sit jazz-band ved flere lejligheder spillet på »Futten«, da det daværende værtspar meddelte, at de ville sælge. Henrik Skaarup Skaarup købte spontant værtshuset, der i dag drives af en forpagter.
 
Henrik Skaarup havde sammen med sit jazz-band ved flere lejligheder spillet på »Futten«, da det daværende værtspar meddelte, at de ville sælge. Henrik Skaarup Skaarup købte spontant værtshuset, der i dag drives af en forpagter.
  
Foråret 2015 blev der givet tilladelse til opførelsen af »Futten Badehotel« på et areal 200 meter mod syd, på den tom grund, der tidligere havde rummet en privat villa.
+
Foråret 2015 blev der givet tilladelse til opførelsen af »Strandhotellet Blokhus« på et areal 200 meter mod syd, på den tom grund, der tidligere havde rummet en privat villa.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
[Category:Restaurationer]]
 +
[[Category:Spisesteder]]

Versionen fra 2. maj 2018, 20:40

Futten.jpg

»Futten« er den ene af Blokhus' to ældste eksisterende bygninger, opført i 1761 – otte år før Napoleon så dagens lys på Korsika.

Bygningen udgør den østre længe af bygningskomplekset, der fungerede som stuehus med privatbolig og skudehandel. Den vestre længe kaldes Bingen. (Se denne).

Navnet »Futten« stammer - ifølge historien – fra engang i 1700-tallet, hvor der her fra stedet blev drevet kolonialhandel. Bl.a. handlede høkeren med korn, sukker og ikke mindst brændevin.

Samme høker havde en hest, der hed »Fut«, som på et tidspunkt blev syg, og nu havde områdets bønder - som gerne benyttede enhver lejlighed til at besøge høkeren (og hans brændevin) - en god undskyldning. De skulle nemlig hen og se, hvorledes det gik med »Fut«. Deraf navnet “Futten”.

I nyere tid har stedet været benyttet til forskellige formål. På et tidspunkt var »Futten« en del af [Klitgaards Badehotel] (Se dette) og fungerede bl.a. som opholdsstue for de fastboende gæster.

I maj 1944 blev ejendommen indrettet som restauration og har stort set virket som sådan lige siden.

»Futten« ejes i dag af Selskabet af 22. juni 1954 A/S v/advokat Henrik Skaarup, der også spiller klarinet og leder et traditionelt jazzband i New Orleans-stil, »Advokatens Jazzband«. Dette og andre velspillende jazzorkestre giver jævnligt koncert i »Futten«.

Se programmet for "Frokostjazz på Futten": [1]

Henrik Skaarup havde sammen med sit jazz-band ved flere lejligheder spillet på »Futten«, da det daværende værtspar meddelte, at de ville sælge. Henrik Skaarup Skaarup købte spontant værtshuset, der i dag drives af en forpagter.

Foråret 2015 blev der givet tilladelse til opførelsen af »Strandhotellet Blokhus« på et areal 200 meter mod syd, på den tom grund, der tidligere havde rummet en privat villa.[Category:Restaurationer]]