Destination Blokhus

Fra Wiki Blokhus
Version fra 5. okt 2018, 11:33 af Peter Wendelboe (diskussion | bidrag) Peter Wendelboe (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Betegnelsen "Destination Blokhus" dækker over to forskellige grupperinger:

  • Samråd Destination Blokhus
  • Erhvervsforeningen Destination Blokhus


Denne artikel er kun lige begyndt. Enhver, der kan bidrage med rettelser eller tilføjelse er velkommen til at bidrage til teksten. Brug menupunktet "Rediger" øverst på siden.

Destination Blokhus blev til på en stiftende generalforsamling den 27. november 2012, hvor op imod 40 deltagere var mødt op på Blokhus Fiskerestaurant. Borgmester Mogens Gade bød velkommen og fortalte om planerne og udviklingen hidtil.

Navnet på den nye organisation blev ikke endeligt besluttet, men "Samråd Destination Blokhus" eller "Samråd Blokhus" var på tale. Mødet kan blive lidt af en milepæl for området. De tanker og ideer som man foreløbig arbejder med kan nemlig tilføre Blokhus og det nærliggende område en kraftig vækst i de kommende år. Der vil blive lagt vægt på vækst for turistområdet og vigtig fokus fra kommunen.


Foreningen "Blokhus-Hune i udvikling" blev nedlagt den 27.11.2012 og afløst af Samrådet Destination Blokhus.

De første tanker om en enhed blev så småt udtænkt for et år siden, da forenings- og erhvervsfolk var samlet til et kommunalt projekt kaldet "Nomini". Projektet blev lavet i samarbejde med Aalborg og Rebild kommuner, og formålet var at repræsentanterne for hver kommune sammen skulle blive enige om et projekt, man ville udvikle. Efterhånden blev tanken om et forum, hvor man også fremover kunne udvikle, koordinere og samle gode ideer til fremtidig udvikling af Blokhus området, taget op. Sidenhen har en arbejdsgruppe arbejdet hen mod de tanker, der præsenteredes tirsdag aften. Se nærmere i kommissoriet, der kan downloades under denne artikel. Der skal opbygges en effektiv koordinering mellem ildsjæle, virksomheder og kommunen. Kommunen vil støtte med penge og andre ressourcer.

Det samlede erhverv og turist-samarbejde skal styrkes mest muligt. Kodeordet er "Vækst - vækst - vækst"!

Noel Mignon fra Jammerbugt Kommune præsenterede, hvordan projekt "Nomini" var gået fra projektets start til dagens møde. Det startede for Blokhus's vedkommende bl.a. med projekt Legeland på pladsen bag Futten. Men det har vist sig, at der er mange andre ting at tage fat på. Der var enighed om at skabe dette områdes "Trysild- model", hvor alle arbejder sammen om at skaffe flere kunder til alle...!

På billedet herunder fremlægger direktør Søren Kragelund sine planer for bl.a. borgmester Mogens Gade.

Der blev nedsat følgende arbejdsgrupper: 1. Nye tiltag og udvikling 2. Events 3. Handelstiltag - erhvervsforening 4. Markedsføring 5. Uddannelse

Arbejdet skal koordineres af en styregruppe/bestyrelse, som skal holde gang i alle trådene. Formålet er at skabe fællesskab.

Derefter opstod der en dialog om, hvad man skal med "Samråd Destination Blokhus". De foreslåede vedtægter blev gennemgået, og der blev valgt et repræsentantskab, som skal stifte en bestyrelse inden for nær fremtid.

Der var enighed om, at de forelagte vedtægter er et udkast. Derfor skal den bestyrelse der bliver stiftet stå for færdiggørelsen af dem.

Aftenen sluttede med indlæg om "Gateway Blokhus" ved Torben Stæhr og om "Center for Kystturisme" ved Søren Kragelund.

Formanden for Blokhus Strand Grundejerforening, Jens Saabo, fungerede som dirigent.

Læs den nye organisations kommissorium her